Facebook

Kapcsolat

"Az ÉN kutyaiskolám"

Adószám: 18288195-1-05

Alapító: Mogyorósi István
aranykoszorús mesterkiképző †

E-mail: d568936d9e5cda8b6e4bd68a54691990
Telefon: +36 30 6788 328
             +36 20 6696 904
Címünk:Miskolc, Szentpéteri kapu,
Stromfeld laktanya területe

Számlaszám: OTP Bank 

11734066-29901601

Nyitvatartás:

Szombat-Vasárnap

7-12 óaráig

Ölebtréning

 

A kistestű kutyáknak is szüksége van képzésre. Adjunk lehetőségek a kutyánknak arra, hogy megtanuljon kommunikálni más kutyákkal.

Már kölyökkorában vigyük kutyás társaságba, járjunk vele kutyaoviba, hagyjuk, hagy ismerkedjen. Neki is tanulnia kell a kommunikációt. Az ovi után jöhet a tréning, speciálisan ölebeknek. Higgyük el, hogy kutyánk bármilyen pici is, mégiscsak kutya. Sajnos nagyon ritkán látunk olyan kistestű kutyát, aki első szóra tudna póráz nélkül láb mellett sétálni, parancsra ülni, feküdni, vagy éppen első szóra visszamenne a gazdájához. A kutyánknak szüksége van arra, hogy mind fizikailag, mind mentálisan megfelelőmértékben lefáradjon. Vegyük a fáradságot és tanítsunk neki alapengedelmességi feladatokat, játszunk vele sokat és találjunk ki a testfelépítéséhez mért kihívásokat!

 

A kistestű kutyák gazdái gyakran követik el azt a hibát, hogy apró termetükre tekintettel nem veszik komolyan kedvencüket, nem foglalkoznak tanításukkal, ezért helytelen viselkedés alakul ki náluk, pedig kis erőfeszítéssel és odafigyeléssel rengeteget tudnak tenni annak érdekében, hogy apró társukkal boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatot építsenek ki. A tananyag lényegében ugyan az, mint az kezdő tanfolyamon, a kutyák megtanulják a legalapvetőbb utasításokat (behívás, ül, fekszik, marad, lábhoz stb). A kistestű kutyáknál az engedetlenségen kívül gyakori probléma még a szocializálás hiánya. Általában vagy a kutyatársaikkal nem jönnek jól ki (különösen a nagyobb testűekkel), vagy az emberekkel. Erre is megoldást kínál ez a tanfolyam, hiszen egy helyen, több kutya és ember társaságában kell a feladatokat végrehajtani, a szünetekben pedig lehetőség van mindenkivel összebarátkozni. Természetesen ebben is segítenek az oktatók.

vissza