Facebook

Kapcsolat

"Az ÉN kutyaiskolám"

Adószám: 18288195-1-05

Alapító: Mogyorósi István
aranykoszorús mesterkiképző †

E-mail: d568936d9e5cda8b6e4bd68a54691990
Telefon: +36 30 6788 328
             +36 20 6696 904
Címünk:Miskolc, Szentpéteri kapu,
Stromfeld laktanya területe

Számlaszám: OTP Bank 

11734066-29901601

Nyitvatartás:

Szombat-Vasárnap

7-12 óaráig

Engedelmes E-képzés

 

Minden kutya tud önállóan ülni, feküdni, sétálni (menni) mondhatni születésénél fogva. Viszont az élet hozhat olyan helyzeteket amikor nem mindegy ezeket mikor és hogyan teszi. Engedelmes képzéseinken ezeknek a helyzeteknek a felismerését tanítjuk meg a gazdákkal, és a hibátlan végrehajtást a kutyáknak.

Megemlítenénk néhány élethelyzetet amikor egyáltalán nem mindegy kutyánk viselkedése:

  • A belvárosban sétálva a gazdáját maga után vonszoló, mindenkihez odaszaladó, felugráló kutya nem tesz jó benyomást az emberekre. Még ha kutyánk nem is támadólag szalad oda mindenkihez, egy idegen ember nem tudhatja ezt és természetes, hogy ellenérzései lesznek neki is, és az utcán sétáló többi embernek is velünk és kutyánkkal szemben!

  • Amikor zsúfolt buszon utazunk kutyánkkal, nem túl szerencsés ha kényelmesen elnyújtózik a padlón. Egy nagytestű kutya akár 4 - 5 ember helyét is képes elfoglalni ha kinyújtózik rendesen! Sokkal jobb lenne ha ülne, de ha nem tanítjuk meg neki nem tudjuk rávenni erre.

  • Az első helyzettől (amikor kutyánk barátságosan közelít mindenkihez) sokkal rosszabb, ha támadólag lép fel! Sok esetben még a szájkosár sem nyújt 100% védelmet, hiszen az csak a harapást akadályozza meg, de a szájkosárral nagyot tud ütni is a kutya. A séta végére fáradtak leszünk az örökös visszarángatástól, és ingerültek. Könnyen lehet, hogy olyan emberen vezetjük le feszültségünket aki nem tehet kutyánk neveletlenségéről.

  • Végezetül, de nem utolsó sorban tegyük fel, hogy lementünk kutyánkkal sétálni. Utunk egy bolt mellett vezet el, és erről eszünkbe jut, hogy kellene otthonra 1 - 2 dolog. Mit tegyünk? Vigyük haza a kutyát, és jöjjünk vissza még egyszer? Sokkal kényelmesebb, és időtakarékosabb lenne ha a bolt előtt lefektethetnénk kutyánkat ő pedig kényelmesen fekve megvárna minket, persze közben nem akarna mindenkit "megenni". Megvennénk amit kell, és szépen haza is tudnánk vinni. Még attól sem kellene tartani, h esetleg a kutya neveletlensége miatt a hazaúton elszakad a szatyor.

A hasonló kellemetlen helyzetek leküzdésére javasoljuk ezt a képzést! Ha valaki szereti a kutyáját akkor szinte biztos, hogy a képzés végére amikor már a kutya tudni fogja a feladatát sokszor szó nélkül is, még jobban fogja szeretni, hiszen a szeretet elégedettséggel fog párosulni.

A képzés során kutyáink megtanulnak láb mellett közlekedni, vezényszóra ülni és feküdni álló helyzetben is, és menet közben is. Gyakoroljuk velük a helyben maradást (szintén vezényszóra), valamint gyakoroljuk úgy is, h idegenek mennek el mellette akár kutyával is. Gyakoroljuk különböző akadályok leküzdését/átugrását. És van a képzésben őrző-védő képzés is, köznapi nevén "csibészelés". Aminek a tévhitekkel ellentétben nem az a lényege, hogy kutyánkkal bárkit meg tudjunk haraptatni, hanem elsődleges célja az, hogy bármilyen helyzetben le tudjuk állítani kutyánkat!!! Ha maradéktalanul követjük kiképzőink útmutatásait akkor kutyánk megszokja, hogy fogás csak parancsra van, és nem kezd saját feje után menve önálló akciókba kezdeni.

A tanfolyamra jelentkezésnek nincsenek különleges feltételei, hiszen ez AZ alap tanfolyam! Kizárólag az oltások megléte szükséges!!!
Az Engedelmes - E képzés minden esetben a kezdő csoportban történik!

vissza